Hoe aanleveren


Gebruik PDF bestanden

Gebruik PDF bestanden als alleen het beste resultaat telt voor jouw ontwerp. Op onze PDF maken pagina zie je uitgebreid hoe je dit moet doen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om JPEG of TIFF bestanden te gebruiken. 

 

Sla je ontwerp op in een hoge resolutie

Gebruik 300 dpi voor afbeeldingen in jouw ontwerp, zodat onze printers juist die hoge kwaliteit kunnen garanderen! 

Op het internet kijk je als eerste om je ontwerp te voorzien van een stoere afbeelding of mooie illustratie. Pas hier voor op! De resolutie is vaak 72 dpi. In normale mensen taal betekent dit een te lage kwaliteit om het netjes op papier te kunnen printen. De afbeelding wordt vaak onscherp en ziet er blokkig uit. 

Bovenstaand is de linkerafbeelding in de juiste resolutie opgeslagen. De rechterafbeelding heeft een te lage resolutie, waardoor deze wazig of zelfs blokkig uit onze printers komt.

 

Gebruik altijd een CMYK-kleurprofiel

Voorkom teleurstelingen en maak je ontwerp op met een CMYK-kleurprofiel!

We zullen het verschil tussen deze RGB en CMYK niet uitgebreid uitleggen, maar wel in het kort: De twee belangrijkste kleurmodellen waarmee een kleur in samengesteld is zijn RGB of CMYK. RGB (red, green en blue) wordt gebruikt op apparaten met een eigen lichtbron zoals beeldschermen, televisies en camera's.

Het CMYK-kleurmodel passen we toe wanneer er geen eigen lichtbron aanwezig is. Alles wat print- en drukwerk betreft dus! CMYK (cyaan, magenta, yellow, key (black)) is het kleurmodel dat wordt gebruikt wordt voor drukwerk en print. CMYK wordt ook wel vierkleurendruk of full color genoemd.

Nu zul je dus begrijpen dat wij altijd vragen om jouw ontwerp met CMYK-kleurprofiel op te maken!

Heb je een ontwerp met een RGB kleur-profiel opgemaakt, dan zal deze worden omgezet in CMYK, wat flink kleurverschil voor jouw ontwerp kan betekenen.

TIP: Foto's en plaatjes van internet zijn in 99% van de gevallen opgemaakt met een RGB-kleurprofiel. Zet deze om in CMYK, zodat je niet teleurgesteld kan zijn wanneer je het bestelde printwerk in huis hebt.

 

Aflopend printwerk

Wat is dit nou eigenlijk? Het betekent niets meer dat jouw design tot de randen is opgemaakt.

Uiteraard is dit geen probleem voor ons om dat te verzorgen, mits het goed wordt aangeleverd. Zorg bij aflopend printwerk voor een overlap van minimaal 2mm aan iedere zijde. Wat bedoeld wordt met overlap zie je in de illustratie hieronder:

Simpel gezegd: Maak het beeld wat tot de rand moet worden geprint op met 2mm extra aan elke zijde. Zo kunnen we het ook perfect voor je snijden, zonder dat er witte randjes aan de verkeerde kant van het mes blijven zitten!